Coronabanen

05-02-2021

Wil jij aan de slag in de zorg? Om tijdelijk te ondersteunen of voor langere tijd? Dat kan in beide gevallen wellicht vanuit een coronabaan. Dit zijn banen waar zorgorganisaties subsidie voor krijgen vanuit de overheid. Zij krijgen subsidie voor jouw inzet én om jou te begeleiden én jij ontvangt salaris en een goed inwerktraject.

Er zijn vanuit een coronabaan verschillende functies die je kunt vervullen in een ziekenhuis, verpleeghuis, de thuiszorg of een andere zorgorganisatie.

Met en zonder opleiding
Er zijn twee type coronabanen. Naast de gewone coronabaan, is er ook de coronabaan met opleiding. De baan met opleiding is interessant als je voor langere tijd wilt gaan werken. Als je al een zorgachtergrond hebt, kan je vanuit jouw coronabaan de zorg ondersteunen en weer bekwaam worden in het werk. Wil je een zorgopleiding volgen dan kan je via een verkort BBL-traject opgeleid worden tot niveau 2 of 3. Je behaalt dan de module individuele basiszorg met een erkend MBO-deelcertificaat.

Voorwaarden
Voor een coronabaan hoef je geen kennis of ervaring in de zorg te hebben. Wat wel een voorwaarde is, is dat je gedurende twee maanden minimaal 20 uur per week kunt werken, meer mag ook. En het is natuurlijk wel prettig als je binding hebt met de zorg en het leuk vindt om met mensen te werken.

Ga voor meer informatie, bijv. over de aard van de werkzaamheden, naar de website van Extra Handen voor de Zorg. Hier vind je ook de link naar het aanmeldformulier.