Bijeenkomst ‘van contact naar contract’ groot succes

09-07-2019

De Twentse Zorgcentra kon afgelopen zaterdag (06/07) maar liefst tien contracten tekenen met nieuwe werknemers. De bijeenkomst ‘van contact naar contract’ op de Losser Hof was daarmee een groot succes.

Opkomst
Van tevoren wist de Twentse Zorgcentra niet zo goed wat ze van de opkomst moesten verwachten. Op zaterdag ochtend bleek dat er behoorlijk wat belangstelling was: er kwamen zo’n 75 mensen naar de Losser Hof om te kijken of een baan als woonbegeleider wat voor ze is.

Procedure
Normaal neemt een procedure een aantal weken in beslag, maar nu is dat gepland in één dag: eerst een gesprek, om een beeld te krijgen van de kandidaat. Dan een rondleiding, om vervolgens de potentie van iemand te beoordelen. In een tweede gesprek zoomen we in op de competenties en kan wellicht een contract getekend worden.

Deze snelle procedure blijkt niet alleen veel belangstelling te trekken, het levert de Twente Zorgcentra ook nog eens wat op. Maar liefst tien nieuwe werknemers hebben een jaarcontract aangeboden gekregen. Daarnaast zijn er nog vijftien die nog een vervolggesprek krijgen. Kortom, een groot succes.