Hét loopbaantraject voor iedereen die in zorg en welzijn werkt of wil werken

13-12-2023

De loopbaancoaches van Sterk in je werk zijn er voor iedereen die in zorg en welzijn werkt en hulp wil bij het nadenken over zijn of haar loopbaan. En voor iedereen die de stap naar zorg en welzijn (weer) wil maken, maar niet weet hoe dit aan te pakken. Een loopbaantraject via Sterk in je werk is kosteloos, onafhankelijk en helemaal op maat gemaakt.

Al 7 jaar een succes
Sterk in je werk, zorg voor jezelf draagt bij aan het behoud van medewerkers. Gebrek aan loopbaanmogelijkheden is de meest voorkomende reden van zorg- en welzijnsprofessionals om de werkgever te verlaten, zo blijkt uit het landelijk doorlopend uitstroomonderzoek van RegioPlus. Met het aanbieden van meer ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden houden we ze gemotiveerd voor de sector. Sinds de start van het project in september 2016 meldden in totaal zo’n 53.000 mensen zich aan. Een groot deel van de deelnemers is werkzaam in zorg en welzijn.

Samen met een persoonlijke coach gaan deelnemers aan de slag met hun loopbaanvraag. Dit kan gaan over de wens om vervolgstappen te zetten, maar ook over vitaliteit, werkplezier of anders werken als je bepaalde dingen niet meer wilt of kunt in je huidige baan.

“Voor werkgevers is het project heel laagdrempelig. Ze kunnen medewerkers gratis helpen aan twee coachgesprekken en een test, zonder dat ze daar zelf tijd of geld aan kwijt zijn. Een loopbaangesprek kan helpen voorkomen dat medewerkers ziek worden of langdurig uitvallen, met alle gevolgen van dien.” – Haike Nillesen, loopbaancoach Sterk in je werk

Meer werkplezier en eigen regie
Onlangs is Sterk in je werk door een onderzoeksbureau geëvalueerd. De resultaten uit deze onderzoeken en interviews van deelnemers, loopbaancoaches en projectleiders tonen in deze factsheet aan dat Sterk in je werk werkt!  

Sterk in je werk levert een relevante bijdrage aan het behoud en de instroom van professionals in de sector, zo blijkt uit de onderzoeksresultaten. Na deelname aan de gratis loopbaanimpuls ervaren deelnemers meer werkplezier en eigen regie op hun loopbaan. Ook voor werkgevers blijkt Sterk in je werk een effectief loopbaaninstrument. Sterk in je werk zorgt niet alleen voor behoud van zorgprofessionals, maar ook voor een gezonde doorstroom binnen de sector en zij-instroom.

Ook gebruikmaken van Sterk in je werk? 
Maken medewerkers in jouw organisatie al gebruik van deze kans? Sterk in je werk gun je iedereen. Niet alleen voor hun eigen werkplezier, maar ook voor een vitale zorg- en welzijnssector. Ontdek wat je als organisatie kunt doen op: sterkinjewerk.nl/werkgevers