[Terugblik] Ontdekdezorg Week 2022

24-03-2022

De 10e jubileum editie van de Ontdekdezorg week vond plaats van 14 t/m 19 maart, dit jaar deels live en deels digitaal. Potentiële zij-instromers en herintreders konden zich landelijk en regionaal oriënteren op werken in zorg en welzijn. Met ruim 37.000 unieke bezoekers op de campagnewebsite kan de organisatie tevreden terugkijken op een geslaagde campagne.

Regionaal: Oost-Nederland
In regio Oost-Nederland hebben circa 40 zorgorganisaties ruim 70 online/live activiteiten georganiseerd. Denk aan speeddates, in gesprek met een zij-instromer, meeloopdagen en Q&A’s. Deelnemers konden op een leuke en laagdrempelige manier kennismaken met zorg- en welzijnsorganisaties bij hen in de buurt.

Landelijke campagne
De Ontdekdezorg week werd afgetrapt met een live kick-off vanuit de Prodentfabriek in Amersfoort.
Speciaal voor deze jubileum editie van de Ontdekdezorg week maakte Linda Hakeboom (documentairemaakster en winnares van de Zilveren Televisierster 2021) een videoserie over zorg en welzijn. Zij volgde drie bijzondere zij-instromers die vanuit een heel ander beroep de overstap hebben gemaakt naar een baan in de sector. Alle drie deden ze dit om verschillende redenen en volgden ze een ander pad. De videoserie en de kick-off (opening) is te bekijken via het YouTube kanaal van de Ontdekdezorg week.

De Ontdekdezorg week is een initiatief van de dertien regionale werkgeversorganisaties zorg en welzijn die samenwerken in RegioPlus, waaronder WGV Zorg en Welzijn.

fb-post_3-tvj