Update vernieuwing Ontdekdezorg

30-01-2023

In november hebben we geïnformeerd over de vernieuwing van Ontdekdezorg. In dit bericht lees je de laatste stand van zaken. 

odz_nieuw Doorlopende campagne
De campagne gaat de activiteiten die jullie door het jaar heen organiseren ondersteunen met doorlopende communicatie. Spreiding van activiteiten door het jaar heen, in plaats van 1x per jaar een week in maart, geeft zij-instromers en herintreders op elk moment de kans om zich te oriënteren in zorg en welzijn. 

Piekmomenten 
Tijdens de piekmomenten/ondersteuningsperiodes is er extra aandacht voor de campagne door inzet van landelijk marketingbudget. Om een zo groot mogelijk effect te bereiken, adviseren we jullie om eigen activiteiten aansluitend aan de piekmomenten te organiseren. De data van de piekmomenten zijn: 

• Maart 2023 (13 t/m 18 maart)
• Juni 2023 (12 t/m 17 juni)
• Oktober 2023 (16 t/m 21 oktober)
• Februari 2024 (n.t.b.)

Toolkit
Er komt op korte termijn een communicatietoolkit beschikbaar met o.a. social media post, flyer waarmee je activiteiten kunt aankondigen, aanpasbare poster over activiteiten, voorbeeldteksten over activiteiten, e-mail handtekening banner, logo, zoomachtergrond, campagnevideo’, etc. 

Landelijke website
De landelijke website wordt op dit moment aangepast. De verwachting is dat hij halverwege februari geactualiseerd is. Vanaf de landelijke website wordt direct doorverwezen naar de regionale websites waar alle activiteiten te vinden zijn. In ons geval gaat het om: ontdekdezorgachterhoek.nl (zorgvoordeachterhoek.nl), ontdekdezorgstedenvierkant.nl, ontdekdezorgtwente.nl en ontdekdezorgregiozwolle.nl. Organiseer je een activiteit voor deze doelgroep? Plaats deze dan op je eigen website en deel de hyperlink met ons, zodat wij hem kunnen toevoegen aan de betreffende regionale Ontdekdezorg website.   

We houden je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.