ZorgStart helpt inwoners van Twente aan een baan in de zorg

25-09-2023

ZorgStart komt per 1 oktober naar Twente! In samenwerking met WGV Zorg en Welzijn, Leerwerkloket Twente en het Werkgeversservicepunt Werkplein Twente, gaan meer dan 10 zorgorganisaties de mobiliteit van inwoners uit de regio naar de zorgsector vergroten.

Via ZorgStart bieden ze kansen voor mensen met een hart voor de zorg en komen ze tegemoet aan de toenemende vraag van werkgevers naar personeel.

Voor wie is ZorgStart?
ZorgStart is er voor elke inwoner van Twente die wil ontdekken of de zorg iets voor hem of haar is. Met of zonder ervaring in de zorg, dat maakt bij ZorgStart niet uit. Iedereen is welkom. Bij ZorgStart kan een geïnteresseerde zich oriënteren op de verschillende branches in de zorg en vervolgens op functies, opleidingsmogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt. Na aanmelding wordt op maat en met persoonlijk advies de route naar een baan in de zorg gevormd. Werkgevers krijgen vanuit ZorgStart kandidaten aangeboden die passen bij hun vacatures én hun organisatie. Zo worden ze ondersteund en gefaciliteerd bij de instroom van nieuwe medewerkers.

Krapte op de arbeidsmarkt
Werkgevers in de zorg staan voor grote uitdagingen. De arbeidsmarkt zal ook in Twente de komende jaren steeds krapper worden. De regio wil dit voor zijn en biedt kansen aan zij-instromers om kennis te maken met het brede veld van zorg en welzijn. Daarnaast komen specifieke groepen nog steeds moeilijk aan het werk vanwege de ‘mismatch’ tussen vraag en aanbod op onze arbeidsmarkt.

Daarnaast geven steeds meer werkgevers geven aan dat niet het opleidingsniveau, maar levenservaring, stevig in je schoenen staan en je kunnen verhouden tot de mensen die afhankelijk zijn van een hulpvraag de belangrijkste criteria zijn voor toekomstig personeel. Dat biedt kansen voor mensen die (nog) niet over de juiste diploma’s beschikken, maar wel “hart voor de zorg” hebben.

Organisaties uit de regio
ZorgStart gaat in de regio Twente samenwerken met Zorggroep Sint Maarten, CarintReggeland, Aveleijn, Interaktcontour, Liberein, Roessingh, De Twense Zorgcentra, Ambiq, TriviumMeulenbelt, Zorgaccent, Livio, de Posten, Zorggroep Manna, Mediant, WGV Zorg en Welzijn, Leerwerkloket Twente, Werkgeversservicepunt Werkplein Twente en stichting Calibris Advies. 

Inschrijven op zorgstart.nl kan vanaf 1 oktober.

Logo_ZorgStart_Twente