Ik wil leren

ROC van Twente:
Het ROC van Twente verzorgd middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en volwasseneducatie in de regio Twente. De opleidingen zijn te volgen op een van de hoofdlocaties in Almelo, Hengelo of Enschede of op locaties in omliggende dorpen.

Voor scholieren
Binnen het ROC van Twente zijn er verschillende mbo zorg en Welzijn opleidingen. Zet je je graag in voor andere mensen? Zorg je er graag voor dat anderen zich goed en gezond voelen? Er zijn veel beroepen waarin je met mensen werkt. Je kiest zelf of je werkt met bijvoorbeeld ouderen, kinderen of gehandicapten. Je werkt bijvoorbeeld in de verpleging en verzorging. Als assistent van de tandarts, apotheker of huisarts. Klik hier om alle mogelijkheden te bekijken. 

Volwassen onderwijs
Bij ROC van Twente kun je ook als volwassene terecht voor een mbo-opleiding binnen zorg en welzijn. Ook kun je een cursus volgen. Voor je beroep of voor je vrije tijd. Klik hier om te kijken welke studievormen er zijn. Benieuwd naar het opleidings- en cursusaanbod van volwassen onderwijs binnen zorg en welzijn? Klik dan hier

Saxion
Saxion is een hogeschool voor het hoger beroepsonderwijs (hbo). In Apeldoorn, Deventer en Enschede studeren ruim 26.000 studenten. Saxion biedt uiteenlopende opleidingen en bijzondere afstudeerrichtingen of specialisaties, zowel nationaal als internationaal. Samen met bedrijven en instellingen wordt door lectoraten toegepast onderzoek gedaan. Daarnaast heeft de Parttime School een gevarieerd aanbod van bij- en nascholing.

“Zowel hiervoor als nu werk ik met én voor mensen. Het grote verschil is dat ik nu echt voor mensen zorg. Het contact met mensen is hier heel anders. Uit de zorg haal ik weer voldoening. ” - Frank Lenferink (47) uit Almelo, zij-instromer in de thuiszorg. Hij ging van een commerciële functie naar een leerwerktraject als zij-instromer in de thuiszorg. 

Meer informatie
Werk jij ook graag met mensen en vind je het belangrijk wat er in de samenleving gebeurt? Dan past een opleiding binnen de branche Gedrag, Onderwijs, Gezondheid en Welzijn bij jou. Voor meer informatie ga naar: https://www.saxion.nl/studeren-bij/opleiding-kiezen/branches/gedrag-onderwijs-gezondheid-en-welzijn

Welke studie kies jij?
Benieuwd welke opleidingen/studies er allemaal zijn in zorg en welzijn? Klik hier om het overzicht te bekijken.