Nieuws

Twente voorloper aanpak personeelstekorten in zorg en welzijn
05-12-2022
Ruim 70 Twentse bestuurders van zorg- en welzijnsorganisaties slaan de handen ineen om de tekorten op de arbeidsmarkt in de sector zorg en welzijn aan te pakken. Dat doen zij samen met de 14 Twentse gemeenten, de onderwijspartijen (ROC van Twente en Saxion) en de zorgverzekeraars. WGV Zorg en Welzijn heeft zich in het bijzonder ingespannen om deze partners samen het Bestuurlijk Netwerk Zorg en Welzijn Twente te laten vormen.
Lees meer

Werkgeversorganisaties zorg en welzijn luiden noodklok over uitstroom
21-11-2022
De uitstroom van medewerkers uit de sector zorg en welzijn neemt dramatische vormen aan. De uitstroom is afgelopen jaar toegenomen tot 150 duizend mensen, een stijging van 26 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers die het CBS publiceerde. Niet eerder was het uitstroomcijfer voor de sector zo hoog. In alle branches binnen de sector zorg en welzijn zijn de uitstroomcijfers dramatisch. Gemiddeld verliet afgelopen jaar ruim 10 procent van het aantal medewerkers de sector. RegioPlus, de landelijke koepel van de 12 regionale werkgeversorganisaties in de sector, slaat alarm. ‘Het elastiek rafelt niet meer, het is geknapt’, zegt Jelle Boonstra, directeur-bestuurder van RegioPlus.
Lees meer

Ontwikkelingen van het Huis van Zorg en Welzijn Twente
14-11-2022
Het doel van het Huis van Zorg en Welzijn is het bouwen van een ‘huis‘ waarbinnen zorg- en welzijnsorganisaties, overheid en onderwijs samenwerken om de instroom in zorg en welzijn te bevorderen. De focus ligt op skills gerichte instroom. Er wordt meer gekeken naar motivatie, talenten en waardigheden van de kandidaat en minder naar (het ontbreken van) de gewenste diploma’s. Om dit te realiseren is het nodig dat we anders denken, dat we samen nieuwe oplossingen willen bedenken en experimenteren en kennis met elkaar delen.
Lees meer

Factsheets arbeidsmarkt gepubliceerd
28-06-2022
De factsheets arbeidsmarkt voor de sector zorg en welzijn in Oost-Nederland over het eerste halfjaar van 2022 zijn gepubliceerd.
Lees meer

Kies voor FastSwitch hbo-v
23-05-2022
Durf jij een compleet nieuwe uitdaging aan te gaan? Maak een carrièreswitch naar de zorg!
Lees meer

Kom zorgen dan! Zorg en welzijn start nieuwe jongerencampagne
16-05-2022
Dat de zorg nu én straks meer personeel nodig heeft is duidelijk. De eerste stap daarvoor is het enthousiasmeren van de zorgverleners van de toekomst, namelijk jongeren op de middelbare school. Daarom starten we het nieuwe label ‘Kom zorgen dan’. Dit label is ontwikkeld door de regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus – waaronder WGV Zorg en Welzijn – en bureau Mensch. Dit label is de jongerenversie van de succesvolle campagne ‘Ik Zorg’.
Lees meer

[Terugblik] Ontdekdezorg Week 2022
24-03-2022
De 10e jubileum editie van de Ontdekdezorg week vond plaats van 14 t/m 19 maart, dit jaar deels live en deels digitaal. Potentiële zij-instromers en herintreders konden zich landelijk en regionaal oriënteren op werken in zorg en welzijn. Met ruim 37.000 unieke bezoekers op de campagnewebsite kan de organisatie tevreden terugkijken op een geslaagde campagne.
Lees meer

Nieuws per jaar

Klik hieronder om het nieuws van dat jaar weer te geven